Γενικές Πληροφορίες

Η Επαρχιακή Επιτροπή Γυμναστικής «Διαγόρας» Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1978 από ομάδα εθελοντών με σκοπό την προαγωγή των αθλημάτων της ολυμπιακής γυμναστικής (Ενόργανη Αγωνιστική Γυμναστική Ανδρών και γυναικών και Ρυθμική Γυμναστική). Είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής ομοσπονδίας γυμναστικής
Ο σύλλογος στα 35 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του στο χώρο της γυμναστικής κατάφερε να δώσει στον Κυπριακό αθλητισμό αρκετούς αθλητές και αθλήτριες που κατά καιρούς εκπροσώπησαν ή και εκπροσωπούν ως μέλη των εθνικών ομάδων με επιτυχία την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις.
Η ενόργανη και η Ρυθμική γυμναστική σαν άθλημα είναι ένα από τα θεαματικότερα, αλλά και σαν άσκηση είναι θαυμάσια. Με την γυμναστική αναπτύσσονται σχεδόν όλες οι σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ικανότητες του παιδιού. Ακόμη αναπτύσσει τη δύναμη, την αντοχή, την ευκαμψία και άλλες φυσικές ικανότητες. Αναπτύσσει επίσης το θάρρος, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και προσφέρει στο παιδί χαρά και ικανοποίηση όταν εκτελεί δύσκολες ασκήσεις.